Vijgen en hazelnoot crumble

Een herfstdessert dat de zoetheid van vijgen combineert met de knapperigheid van hazelnoten.

Niveau - 
Gemakkelijk

Deze crumble van vijgen en hazelnoten is een heerlijke en troostrijke traktatie. Verse vijgen, zachtjes geroosterd in de oven, onthullen al hun zoetheid onder een goudbruine, knapperige korst met gemalen hazelnoten.
Dit dessert is eenvoudig te bereiden, bevat seizoensfruit en wordt warm gegeten, met een bolletje vanille-ijs of een beetje crème fraîche.

​Niveau - Facile​​

Vereisten​


  • Actieve voorbereidingstijd : 15 minuten
  • Bereidingstijd : 25-30 minuten
  • Totaal : ongeveer 45 minuten
  • Hoeveelheden : 4 personen
  • Benodigdheden : Kom, , Gratinvorm


Ingrediënten


Tip van de chef : Deze crumble is lekker warm met vanille-ijs of koud met Griekse yoghurt.


Voorbereidingen


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
  2. Bereid de vijgen voor : Was ze, halveer of kwarteer ze, afhankelijk van hun grootte, en verdeel ze over de vorm (of ramequins). Voeg naar wens een scheutje honing toe.
  3. Bereid de crumble voor : Meng in een kom de bloem, bruine suiker, vanillesuiker en boter met je vingertoppen tot een zanderige textuur. Roer de gehakte hazelnoten erdoor.
  4. Bereiding : Verdeel het crumblemengsel over de vijgen.
  5. Bakken : Bak 25-30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
  6. Laat iets afkoelen voor het serveren. 
Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.
 
Zalm, broccoli & Geitenkaasquiche
Een royale en kleurrijke quiche, die de zoetheid van broccoli, de malsheid van zalm en het karakter van geitenkaas combineert.