Kerstkoekjes gevuld met Nutella®

Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen — en een smeltende Nutella®-kern voor een warme kerstsfeer.

 Deze kerstkoekjes, gevormd in feestelijke vormen, zijn de perfecte combinatie van knapperige shortbread en romige Nutella®. Een koekje dat direct de sfeer van de feestdagen oproept – perfect om te geven, te delen of te genieten met een warm drankje bij de open haard. Deze koekjes zijn gemakkelijk te maken en aan te passen, en lenen zich voor allerlei decoratieve versieringen: suikerstrooisel, glazuur, diverse vormen...

​Niveau - Gemakkelijk

​Niveau - Gemakkelijk​​

Vereisten



Ingrediënten


Tip van de chef : Om shortbreadkoekjes om te toveren tot kerstboomversiering, maak je met een spuitzakmondje kleine gaatjes in de bovenkant van elk koekje terwijl je ze met de koekjesvorm uitsteekt. Zodra de koekjes gebakken, in elkaar gezet en versierd zijn, rijg je een lintje door de gaatjes, knoop je ze vast en hang je ze in de kerstboom.

Voorbereidingen

1. Bereid het deeg voor​

  1. Meng de bloem, suiker, zout en kruiden in een kom.
  2. Voeg de zachte boter toe en kneed 1 à 2 minuten tot een glad deeg ontstaat.
  3. Verdeel het deeg tussen twee vellen bakpapier tot een dikte van ongeveer 4 mm.
  4. Steek de shortbreadkoekjes uit met je koekjesvormpje. Wil je gevulde koekjes, gebruik dan twee koekjes per koekje. Leg de uitgestoken koekjes 30 minuten in de koelkast.

2. Koken​

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 tot 11 minuten.
  3. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

3. Montage en decoratie​

  1. Doe de Nutella® in een spuitzak met een klein spuitmondje (ongeveer 2 mm), spuit ongeveer 5 gram Nutella® op de helft van de koekjes en druk ze samen met de overige koekjes aan tot de gevulde zandkoekjes. De spuitzak kan ook gebruikt worden om de zandkoekjes in de vorm van een huis te versieren met ramen, een dak en een deur.
  2. Om shortbreadkoekjes om te toveren tot kerstboomversiering, maak je met een spuitzakmondje kleine gaatjes in de bovenkant van elk koekje terwijl je ze uitsteekt met de koekjesvorm. Zodra de koekjes gebakken, in elkaar gezet en versierd zijn, rijg je een lintje door de gaatjes, maak je er een strikje om en hang je ze in de kerstboom zodat iedereen deze heerlijke creatie kan bewonderen!

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.
Chocoladefondant met een smeltende kern
Het tijdloze dessert, smeltend in het midden en knapperig aan de buitenkant — een echte knuffel in chocoladevorm.